Lansarea noului Ford Mondeo, amânată până la finalul lui 2014

Cei de la Ford sunt nevoiţi să amâne cu un an lansarea de piaţă a noului Mondeo în Europa din cauza reorganizării producţiei în uzinele sale de pe Bătrânul Continent.

După ce Ford a anunţat că închide fabricile din Genk (Belgia), Southampton şi Dagenham (ambele Marea Britanie), lansarea noii generaţii a lui Mondeo a fost amânată cu un an, până la finalul lui 2014. Prezentat în faţa presei şi a potenţialilor clienţi în această toamnă la Salonul de la Paris, noul Mondeo ar fi trebuit să fie produs la uzina din Genk, însă anunţul făcut de oficialii companiei face ca planurile iniţiale să nu se mai aşeze perfect pe calendarul actual al companiei.

847762l-610x390-b-59c67ff9 298042l-610x390-b-1cd46dc0

Conform informaţiilor publicate până acum de Ford, producţia fabricii din Genk va fi transferată în Spania, însă pentru adaptarea liniilor de producţie de aici va fi nevoie de timp şi de recalibrarea planului de asamblare pentru ca Mondeo – unul dintre cele mai importante modele ale Marelui Oval – să intre în producţie la un volum îndeajuns de ridicat.

n aceste condiţii, deşi era programată să intre în showroom-uri la finalul lui 2013, a patra generaţie a lui Ford Mondeo nu va vedea lumina zilei în Europa până în a doua jumătate a lui 2014. Este a doua amânare a începerii producţiei noului Mondeo, după ce la mijlocul anului Ford anunţase că data oficială este decalată din cauza unor probleme de omologare la nivel european. Vă reamintim că omologul american al lui Mondeo, noul Ford Fusion, este disponibil deja în Statele Unite începând din prima parte a lui 2012.

sursa: http://www.automarket.ro/stiri/lansarea-noului-ford-mondeo-amanata-pana-la-finalul-lui-2014-47602.html

Lasă un răspuns